Skip to main content

15 juni 2024

Masterclasses door Annette Kruisbrink en Toon Hagen

Zaterdag 15 juni | Stadkamer Centrum | 10:00 uur | Deelname masterclass € 10,00 p.p.
Toehoorders hebben gratis toegang

Speel je een instrument en heb jij soms ook allerlei muzikale ideeën in je hoofd voor een mooie compositie, maar weet je niet goed hoe je het moet opschrijven, of hoe je verder moet met wat je hebt bedacht? Of ben je een enthousiaste amateurmuzikant/conservatoriumstudent die wel eens een 20ste- of 21ste-eeuwse compositie speelt als solist of met je ensemble? Annette Kruisbrink (componiste en gitariste) en Toon Hagen (componist en organist) geven een masterclass over hedendaagse muziek. Onder hun leiding kun je (verder) werken aan je eigen compositie of ga je de compositie die je aan het instuderen bent beter leren begrijpen en spelen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Dubbelgreep Muziek Marathon

Zaterdag 15 juni | Doopsgezinde Kerk | 10:00-20:00 uur | vrije toegang
Dubbelgreep Muziek Marathon | leerlingen van Dubbelgreep
Tickets

De jaarlijkse Muziekmarathon van Docentencollectief Dubbelgreep staat in het teken van de Dag van de Componist. De activiteiten vinden plaats in de Doopsgezinde Kerk van Zwolle. Ook leerlingen die les volgen buiten Muziekdocentencollectief Dubbelgreep zijn welkom.

Ochtendprogramma: 11:00u -12:00u  Stadslied Scratch. Organist/componist Toon Hagen, speciaal aangestelde ‘stadscomponist voor een dag’, heeft voor deze gelegenheid een SUPERMOOI nieuw Stadslied ‘Zwolle, voor jou en mij’ gecomponeerd, met tekst van stadsdichter Bauke Vermaas!

Bekijk een voorproefje: Stadslied Zwolle

Een vast onderdeel van de Dubbelgreep Muziekmarathon is de juniorochtend, en dit jaar werken we samen met de Muziekmakerij Zwolle! We organiseren een heuse SCRATCH, waarbij we het nieuwe Stadslied als ‘juniororkest’ instuderen en uitvoeren voor publiek. Wel eerst thuis even zelf en met je docent oefenen, dan gaat het beter :)). Klik op de link hieronder om je aan te melden!

Middagprogramma: 15:30u -17:00u Zwolse Componistenmiddag. Wat is er leuker dan muziek spelen van een componist uit je eigen stad? Tips en tops krijgen van diezelfde componisten! De componisten komen langs om kennis te maken en te vertellen over hun werk.

Avondprogramma: 18:30u -19:45u Cross-over. Muziekdocenten van Dubbelgreep combineren hun lespraktijk met een afwisselend artiestenbestaan. Deze klassiek geschoolde musici begeven zich ook op andere terreinen in de muziek en dragen deze stijlmix over op hun leerlingen. Hoe dat klinkt? Dat ga je horen!

Beiaard Concert

Er vallen stukken

 
Vanaf 13:00u klinkt de Taylorbeiaard van de Peperbus te Zwolle.
Beiaardier Wim Ruitenbeek speelt stukken van de Nederlandse componisten Alex Manassen, John Siemons, Daan Manneke, Annette Kruisbrink en Arend Gerds. Ook van Nikos Kokolakis, die in Den Haag compositie heeft gestudeerd, is muziek te horen. En natuurlijk ontbreekt een bewerking van het nieuwe Stadslied van Zwolle niet!
Alle werken -met uitzondering van Daan Mannekes ‘Er vallen stukken’- zijn specifiek voor deze beiaard gecomponeerd.
Enkele stukken waren inzendingen voor de compositiewedstrijd die de Zwolse Beiaardstichting in 2015 organiseerde. Daar is het Zwolse Beiaardboek een blijvende herinnering aan.
Annette Kruisbrink en Arend Gerds studeerden compositie op het Conservatorium Zwolle bij Alex Manassen, van wie Daan Manneke een van de docenten was.

muziektheater: Muzikale Verhalen uit de Lage Landen (Emiel Stöpler/Strings&Stuff)

Zaterdag 15 juni | Stadkamer Centrum | 14:00 uur | € 5,00
Muzikale verhalen uit de Lage Landen | Emiel Stöpler
Tickets

Formatie Strings&Stuff (verteller, viool, gitaar) brengt klein muziektheater naar de zaal van Stadkamer Centrum. Componist en gitarist Emiel Stöpler selecteerde uit Nederlandse bundels als Sprookjes uit de lage landen bijzondere maar onbekende vertellingen uit de 19e eeuw. Hij maakte nieuwe composities waarbij het verhaal, gedragen door de muziek, naar onze tijd wordt gehaald.

Suze Cramer: vertelling
Isabelle Doodhagen: viool
Emiel Stöpler: gitaar/componist

Albumpresentatie Serhat Bulut

Zaterdag 15 juni | Stadkamer Centrum | 15:30 uur | € 5,00
Albumpresentatie Serhat Bulut | Annette Kruisbrink
Tickets

Gitarist Serhat Bulut bracht onlangs een CD uit met een selectie uit het omvangrijke gitaarrepertoire van de Zwolse componiste Annette Kruisbrink. Serhat speelt een aantal van deze werken, de componiste geeft een korte uitleg over het ontstaansproces. Na afloop kun je de CD aanschaffen en laten signeren.

ArtEZ presentatie / concert (compositie-)studenten

Zaterdag 15 juni | Academiehuis de Grote Kerk| 14:00 uur | vrije toegang, reserveren gewenst
Compositieklas ArtEZ | Joram van Duijn, Inge Ettema, Iris van der Ende, Pouya Moghadaszadeh, Jeandré Tromp
Tickets

Kom luisteren naar de jonge generatie componisten. Compositiestudenten van het ArtEZ Conservatorium Zwolle laten de nieuwste muziek horen. Muziek die betovert of confronteert, die doet wegdromen of wakker schudt. Van lavalamp tot pianoklank, van TL-buis tot heideveld: alles kan tot inspiratie dienen!

Met muziek van onder andere: Joram van Duijn, Inge Ettema, Iris van der Ende, Pouya Moghadaszadeh, en Jeandré Tromp.

Slotconcert

Zaterdag 15 juni | Academiehuis de Grote Kerk | 20:30 uur | € 22,50
Slotconcert | Toon Hagen, Annette Kruisbrink, Kris Oelbrandt
Tickets

Een avondvullend concert in Academiehuis de Grote Kerk sluit de Dag van de Componist in Zwolle feestelijk af. Het avondconcert opent met een werk van afstuderend ArtEZ-student Inge Ettema. Daarna klinkt pianowerk van Annette Kruisbrink en onder leiding van Toon Hagen speelt orkest Musica Michaelis het, speciaal voor de Dag van de Componist georkestreerde, werk The Crack van Kris Oelbrandt.

Na de pauze staan de schijnwerpers gericht op Stadscomponist Toon Hagen. Werken voor orgel, voor koor, voor orkest en voor piano bekronen de Dag van de Componist in Zwolle. Een breed gedragen evenement waaraan veel Zwolse componisten, musici en instellingen meewerken.

Wil je soortgelijke projecten ondersteunen? We zijn blij met jouw donatie!

Contactpersonen:
Mirjam Altena
Philine Coops

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)6-15286019