Mendelssohn | State of Mind

Kom je 10 of 11 juni naar dit muzikale midzomerfeest in samenwerking met koordirigent/ArtEZ-docent Eugène van Boheemen, acteur Gerard Zuyderhoff én het Overijssels Kamerkoor? Tickets bestel je via de ticketbutton (scroll naar beneden) of kijk bij de agenda.

Trio M (Philine Coops, piano | Mirjam Altena, fluit | Myrthe van Hulst, cello) speelt het bekende en geliefde Pianotrio no. 1 op. 49 van Felix Mendelssohn; let wel, de bewerkte editie waarin de fluit de plek van de viool inneemt! Eenmaal 'down the rabbithole' tijdens de partituurstudie kwam de bijzondere, en bij vlagen raadselachtige, ontstaansgeschiedenis van deze zelden uitgevoerde versie aan het licht.

In november vorig jaar startte het project Mendelssohn | State of Mind met een podcastserie en twee lectureconcerten. Sinds die tijd werken we verder aan onze podcastserie en de slotconcerten op 10 en 11 juni 2022 in de Doopsgezinde Kerk van Zwolle.

Het lectureconcert van november gemist? Bekijk de compilatie hier

Volg de podcastserie over de wereld van Felix Mendelssohn en de achtergronden van zijn 1e pianotrio! De musici stellen zich voor, vertellen over het 'Mendelssohn | State of Mind' project en gaan in gesprek met o.a. ArtEZ-docent/koordirigent Eugène van Boheemen en acteur Gerard Zuyderhoff over Mendelssohn en zijn muziek. Klik op de afbeelding en kies je aflevering.

Wil je ons volgen op youtube? Klik op de afbeelding en abonneer je op het kanaal van Podiumkunst Muzinder.

Medewerking tijdens de concerten in juni wordt verleend door het Overijssels Kamerkoor onder leiding van koordirigent/ArtEZ-docent Eugène van Boheemen. Daarnaast vervullen Eugène van Boheemen en acteur Gerard Zuyderhoff beide een rol waarmee zij op verrassende wijze de achtergronden van de muziek en de componist belichten. Daarnaast zijn ze te horen in de podcastserie over het leven en werk van Mendelssohn. Voor meer informatie over Gerard, Eugène en het OKK klik je op de onderstaande foto's.

Voor meer informatie over Mirjam, Myrthe of Philine, klik hier.

Voor het project Mendelssohn | State of Mind ontvangt Podiumkunst Muzinder een bijdrage van Cultuurfonds Overijssel, Gemeente Zwolle en de Gravin van Bylandt Stichting. 

Heb je genoten van de podcast serie en/of wil je dit project ondersteunen? We zijn blij met jouw donatie!

Contactpersonen:
Mirjam Altena
Philine Coops

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)6-15286019

Website: Dois Webdesign - Fotografie: Erik Franssen